Új kötéstechnológia a LumboTrain/LumboTrain Lady termékeknél

A derékrögzítőknek kényelmes, de stabil tartást kell biztosítaniuk minden körülmények között.  Az integrált kényelmi zónákkal ellátott, struktúrált bordázottságú kötött anyag megfelel ennek a követelménynek. Az új Train generáció kötéstechnikája jelentősen javította a LumboTrain és a LumboTrain Lady változat hatékonyságát és kényelmét.

A struktúráltabb felület még jobban biztosítja a test közepén is a szoros illeszkedést és a stabil tartást mozgás közben. Ennek eredményeként az anatómiailag kialakított ágyéki pelotta is jobban illeszkedik. Ez 26 domború szilikonbuborékkal rendelkezik, amelyek mozgás közben masszázshatást generálnak és csökkentik az izomfeszültséget. A jobb illeszkedésnek köszönhetően a hátproblémás betegek nagyobb mozgásszabadságot kapnak, mert az ágyéktámaszok fájdalomcsillapító hatása teljes mértékben megtapasztalható. Kimutatták, hogy a LumboTrain és a LumboTrain Lady aktiválja az izmokat szakaszos kompressziós masszázsa révén mozgás közben. Ez a proprioceptív stimuláció a stabilizáló törzs izmainak jobb irányításához és az izmok aktivitásának fokozásához vezet. 

A kötött anyag további új tulajdonsága, hogy beépített kényelmi zónákkal rendelkezik, amelyek nagyobb öltéssel készültek, ezáltal a levegő is jobban áramlik, szellőzik és növeli a kényelmet.

Anders C, Hübner A (2019) Influence of elastic lumbar support belts on trunk muscle function in patients with non-specific acute lumbar back pain. PLoS ONE 14(1): e0211042. doi.org/10.1371/journal.pone.0211042.

Vissza az áttekintéshez