Online betegvizsgálat a LumboTrainnel

Tudományos cikk jelent meg a nyílt hozzáférésű Plos One folyóiratban az ágyéki támasz izom-aktiváló hatásáról.

A Dr. Christoph Anders (Jena Egyetemi Kórház) által publikált legfrissebb tanulmányt a LumboTrain izom aktivitására és fájdalomérzékelésre gyakorolt hatásáról a Plos One-ban tették közzé. A tudományos cikkben az elasztikus deréktámasz-övek hatásáról az akut ágyéki hátfájásban szenvedő betegek körében megállapították, hogy az ágyéki alátámasztással nem voltak izom atrófiás jelek, és hogy a fájdalom tünetei gyorsabban csökkentek. 

Harminchat akut, nem specifikus deréktáji hátfájástól szenvedő vizsgálati alany vett részt a randomizált kontrollos vizsgálatban. A teszteket taposópadon sétálva, valamint statikus terhelés alatt a Centaur egész testet billentő egységében végezték.  A támaszt viselő csoport hátsó izom aktivitása ugyanazon a szinten volt, vagy akár meghaladta a kontroll csoportét az összes értékelési szempont szerint. Ezenkívül a LumboTrain-rel felszerelt betegek fokozott fájdalomcsillapításról és kevesebb funkcionális károsodásról számoltak be, mint azok, akik nem hordták a támaszt.
Az előző, egészséges alanyokkal végzett tanulmány ugyanerre a következtetésre jutott az izomaktivitással kapcsolatban. Ezt a nyílt hozzáférésű folyóiratban, a Biomechanics Open Library című kiadványban is közzétették.

Vissza az áttekintéshez