May 11, 2016

SacroLoc pelvic orthosis

Vizsgálatok a hatásmechanizmusról

Két tanulmányt készített a Lipcsei Egyetem és a Chemnitz University szakorvosokkal együttműködve melyben a SacroLoc ortézis hatásosságát és tehermentesítő képességét vizsgálták.

Az első tanulmány anatómiai és biomechanikai kérdésekkel foglalkozik. Egy speciálisan kifejlesztett számítógépes modell segítségévela kutatók képesek voltak mérni a medence mozgását ortézissel és ortézis nélkül is.

Az elemzés feltárta, többek között, hogy az ortézis jelentősen megváltoztatja a nutáció mozgását az ízületek között és nagy mértékben enyhíti a törzsre ható helyi ínszalag struktúrákat.

 

A második vizsgálat egészséges és SI ízületi szindrómában szenvedő betegeket vizsgált több mint hat hétig. A tanulmány különös figyelmet fordított a merevítők hatására az egyéni fájdalomérzetben.

Az összegyűjtött adatok megerősítették, hogy aki használja a SacroLocot, jelentős javulást tapasztal az életminőségében. A betegek úgy érezték, hogy csökkent a deréktáji fájdalom és növekedett a fizikai funkcionális képességük. A párhuzamosan végzett izomműködés mérések azt mutatták, hogy az ortézis viselésével a kismedence környéki összehúzódások csökkentek, és a gyaloglás sebessége, ( a percenként megtett lépések száma) nőtt.

 

A medencét érő neuromuszkuláris, mechanikus összenyomó hatás befolyásolja a mozgásszervi rendszert. A terápiás jelentősége a statikus és dinamikus változók tekintetében is poszturális stabilitást mutatott.

 

 

Back to overview