A Bauerfeind AG története

Családi vállalkozástól a nemzetközi cégcsoportig

A családi vállalkozás története az 1920-as években kezdődött a Kelet-Thüringiai Zeulenrodában, ott ahol abban az időben a világ összes kompressziós harisnyáját gyártották.

 

1929 Bruno Bauerfeind elindítja a kompressziós termékekre specializálódó vállalkozást, amelynek1944-ig, a haláláig ő a vezetője.

1939 A cégnek már 100 alkalmazottja van.

1945 Rudolf Bauerfeind, a cég alapítójának fia hazatér az orosz fogságból és teljes bizakodással veti bele magát a munkába.

1949 A kommunista politikai környezet ellehetetleníti a vállalkozást, így a Bauerfeind család elhagyja Zeulenrodát és Darsstadt-Eberstadtban kezdi újraépíteni a céget.

1960-ban Hans B. Bauerfeind fejlesztéseket és változtatásokat hajt végre a gyártási folyamatokon. Átalakítják a kötőgépeket, így azok a kompressziós termékek széleinek gyártására is képesekké válnak. A gyártási folyamatok modernizálásával lehetővé válik a varrat nélküli termékek egyedi méretre gyártása.

1972 Hans B. Bauerfeind átveszi a Diedrich Grote céget Kempen-ben, és 1978-ban egyesíti a cégeket Bauerfeind GMBH név alatt, kempeni központtal. Ez a telephely egészen 2009-ig működik.

1981 A Bauerfeind a modern térdízületi bandázs feltalálójának számít. A GenuTrain® kifejlesztésével először alkalmazták a kompressziós kötés elvének funkcionális terápiáját egy bandázsra, ami forradalmian újnak számított a piacon és mérföldkő volt a vállalat történetében. A GenuTrain® azóta már milliós nagyságrendben bevált és folyamatos fejlesztés alatt áll.

1984 Bauerfeind megalapítja az első leányvállalatát Ausztriában. A következő években további disztribúciós cégek alakulnak szerte Európában és Amerikában és a Baurefeind további felvásárlásokat hajt végre. Így került a Berkemann Hamburg és a Globus K is a cég égisze alá.

1991 Hans B. Bauerfeind hazatelepíti a céget Zeulenrodába. A kompressziós termékek, betétek, rögzítők mellett 2001 óta protézisek gyártójaként is működő nemzetközi cég központja is Zeulenrodában kerül, ahol jelentős fejlesztéseket hajt végre.

1994 Ebben az időben a cég a legkorszerűbb kompressziós harisnya gyártója világszerte.

1999 Megalakul a Bauerfeind Innovációs Központ, amely a cég fejlesztési és kutatási ágát jelenti. 2002-óta Bauerfeind AG néven működik.

2003 Felépül a logisztikai központ

2004 Az új adminisztrációs központ a maga 57 méterével a régió legmagasabb épülete

2007 Elindul Németországban a minőségi-partner program. Ebben ma már több mint 1000 gyógyászati eszközöket forgalmazó kereskedés vesz részt, minőségi ellátást nyújtva a hozzá fordulóknak.

2007 október a Berkemann kiválik a cégből Thomas Bauerfeind vezetésével